Blog: Die open communicatie, zullen we dat even contractueel vastleggen?

Gepubliceerd op 06-09-2017

Een quote naar mijn hart. Geïnspireerd op een artikel uit het NRC van 18 augustus: ‘Het wiel in de bouw is echt al uitgevonden’. Over samenwerking tussen de diverse partijen in de bouwsector. Of liever: het niet samenwerken.

 

In het interview licht bouwadvocaat Jelle Otten het issue haarfijn toe. Hoe vooral het gebrek aan communicatie en vertrouwen leidt tot de beruchte faalkosten in de bouwsector. En niet de techniek. Hij vertelt hoe een ware claimcultuur zorgt voor een starre, niet-communicatieve houding tussen partijen. Dus als we daar eens iets over vastleggen in een contract?  

 

Politieke spelletjes

Het intrigeert me. Als management professional in de bouwsector verbaas ik me hier al langer over. Omdat ik het niet begrijp. Wat is er nou prettiger dan open en met vertrouwen met elkaar te werken? Zonder angst, zonder dubbele agenda’s en politieke spelletjes? Dat is mijn manier van werken. En gelukkig denken mijn opdrachtgevers er precies zo over. En zo niet, dan laat ik een opdracht als interim-manager of adviseur graag aan me voorbijgaan. Lees hier verder