Custom EcoMod maakt indruk met Pre-Fab huis

Gepubliceerd op 14-03-2018

 

 prefab woningen voor advies Lex Meuldijk

Dit is nu een prachtig voorbeeld van modulair bouwen.

Huiseigenaren zochten naar een locatie in een stadsgemeente waar ze een compact huis konden bouwen. Men vond een locatie in Sewickley tegen een steile helling. Sewickley is een plaats in de Amerikaanse staat Pennsylvania.

 Hoewel het project voor veel uitdagingen stond, werkte EcoCraft Homes samen met lokale architecten van Rothschild Doyno Collaborative om energie-efficiëntie samen te brengen met modern stadsontwerp. Om de efficiënte indeling  en schoonheid te maximaliseren is voor dit huis met drie verdiepingen een bijzonder ontwerp gemaakt. De ontwerpoplossing reageerde op de steile helling met beperkte toegang en aanzienlijke bestemmingsbeperkingsvereisten om uiteindelijk uitzichten en verbindingen met het buitenleven te optimaliseren, en dit alles volledig afgestemd op de unieke behoeften van de opdrachtgevers.

Het ontwerp loste op creatieve wijze de uitdagingen op waarmee met het gebied kon worden bewerkt. Tevens werd de mogelijkheid gevonden om de ​​toegang te creëren die op harmonieuze wijze het huis met zijn omgeving in verbinding wist te brengen. Het huis beschikt over een open plattegrond met goed geplaatste ramen om natuurlijk licht te optimaliseren. Bovendien beschikt de woning over 10 'plafonds, zichtbare vloerbalken, hardhouten vloer, een open trap, een trainingsstudio en een grote entertainment- / yogaruimte. Terwijl je door het huis omhoog gaat, zijn er drie wrap-around decks. De opeenvolging van ruimtes wordt voltooid met een adembenemend uitzicht op de vallei van de Ohio-rivier. De oprit naar de garage is met twee bedienbare garagedeuren die het huis naar buiten openen, uiteindelijk gerealiseerd.

pre fab lex meuldijk

Het Pre-Fab huis werd op één dag geplaatst als onderdeel van een bouwschema van drie maanden. Deze manier van bouwen bood veel duurzame ontwerpaspecten, waaronder een vermindering van bouwmateriaalafval, verbeteringen in een luchtdichte buitenkant, verminderde dimensionering in mechanische uitrusting en verbeterde luchtkwaliteit. Bovendien is het ontwerp gemaakt om te anticiperen op toekomstige groei en is het opgezet om extra ruimte te krijgen boven het garageoppervlak, wat enige flexibiliteit in het gebruik van het huis biedt, ondanks de beperkende omstandigheden op de locatie.

Wilt u meer weten over modulair bouwen?

En, er zijn veel termen die gebruikt worden. Modulair, industrieel, pre-fab, IFD, Circulair etc.  De omschrijvingen namen lopen over en door elkaar heen.

Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat en hoe je daar komt.

Daar deel ik graag mijn ervaringen over. 

Neem contact op met Lex Meuldijk